Categories
SUÏSSA

7. Lauterbrunnen: Wengen – Männlichen + Royal Walk + Caminada Panoramaweg + Kleine Scheidegg

Un cop assentats a Lauterbrunnen, comença el setè dia del viatge. La intenció del dia d’avui és conèixer la vessant Est de la Vall de Lauterbrunnen, i conseqüentment la població de Wengen i entorns.

Ens dirigirem a l’estació de tren per anar a buscar el tren “Wengernalpbahn”, que és el tren que va a “Kleine Scheidegg”, i d’aquí se n’agafa un altre per anar a la Jungfrau, però avui només anirem a Wengen, de moment. És un tren característic de color verd i groc.

Del nostre allotjament a l’estació de tren de Lauterbrunnen hi ha 650 metres i es poden fer perfectament caminant (uns 8 minuts). També cal dir que ens passen 3 línies d’autobús a prop (parada de “Lauterbrunnen, Kirche”), que son la 141, 143 i 144 i que ens durien a l’estació de tren en un plis. El transport en bus aquí a Lauterbrunnen també està inclòs en la BORP.

Surt de Lauterbrunnen cada mitja hora, a partir de les hores en punt i les mitges hores:

El bitllet d’anada a Wengen ens costaria 6,80chf, però amb la BORP és gratuït.

Cal dir que una de les característiques dels mitjans de transport suïssos, i concretament dels seus horaris, és que van totalment sincronitzats entre ells, i quan es tracta de combinar diferents trens, o altres mitjans, la combinació és lògica i raonable perquè puguis tenir un bon viatge.

De Lauterbrunnen a Wengen hi ha solament 16 minuts. La nostra intenció és pujar fins al cim de la muntanya més propera a Wengen, per obtenir grans vistes de les dues valls (Lauterbrunnen i Grindelwald) i sobretot, per iniciar una caminada panoràmica. Wengen està a 1.282m, i Männlichen a 2.222m.

La visita del poble de Wengen la deixarem per a la tornada. Ara anem a buscar el telefèric per pujar a Männlichen, el qual està proper a l’estació de tren, com no. El telefèric és especial i s’anomena “The Royal Experience”, ja que ens endinsa en una experiència “reial”, a més, té un balcó a sobre la cabina que fa que “coroni” la experiència.

Durant el viatge, els Alps de Berna i els tres pics famosos de la vall (Eiger, Mönch i Jungfrau) apareixen de forma impressionant. Si vols pujar al balcó, s’ha de reservar prèviament directament a l’estació o per internet. Reservar un seient a la corona reial del telefèric costa només 5,00chf.

Els horaris en els quals el telefèric funciona son de les 8:50h a les 17:10h (última baixada). Les cabines del telefèric van sortint contínuament en funció de la demanda. El viatge dura uns 10 minuts i s’arriba a l’estació de muntanya “Männlichen”. Per altra banda, des de Grindelwald també hi ha un telefèric amb un trajecte de 20 minuts des de Grindelwald a l’Estació.

A l’arribar a la cima, es pot admirar un paisatge que et deixa sense paraules, ja que diuen que no hi ha paisatge natural més espectacular que veure els tres pics Eiger, Mönch i Jungfrau des de Männlichen.

El bitllet d’anada Wengen-Männlichen amb el telefèric reial ens costaria 24,00chf, però amb la BORP és gratuït.

Un cop a dalt, anirem fins a la veritable cima del pic Männlichen, la qual s’hi arriba per una breu ruta de 30 minuts, la “Royal Walk”, que ens durà a 2342m d’alçada. Pel camí, ens anirem trobant panells informatius on s’aprenen coses fantàstiques de les muntanyes.

Telefèric fins a Männlichen
Mirador “reial” des del cim Männlichen
Vistes del camí “Royal Walk”, fins a la cima de Männlichen
Vistes des de la cima de Männlichen, un cop fet el camí “Royal Walk”

Després del temps necessari que es disposi per gaudir del lloc, iniciarem la nostra caminada que ens ha de dur fins a “Kleine Scheidegg”, passant majoritàriament per la “carena” de la muntanya que separa les dues valls de Lauterbrunnen i Grindelwald.

El camí és molt fàcil de seguir, ja que està senyalitzat com a “Panoramaweg”, i té una durada prevista inicial de 1h 20min. És pràcticament baixada o pla, ja que la cota de “Kleine Scheidegg” és de 2.061m d’alçada. Per tant, des de la cima del Männlichen fins a Kleine Scheidegg hi ha uns 281m en pendent favorable.

Panoramaweg
Vistes fent el Panoramaweg
Panoramaweg
Panoramaweg
Panoramaweg
Panoramaweg
Panoramaweg
Panoramaweg
Arribant a Kleine Scheidegg

Arribats a “Kleine Scheidegg”, el millor que podem fer és aturar-nos a contemplar l’entorn. Estem en un lloc on hi ha un hotel, restaurants i terrasses, per tant, podem aturar-nos a fer un mos o simplement a prendre alguna cosa, mentre contemplem la paret nord de l’Eiger, ja que estem als seus peus. Aquest lloc representa la divisòria d’aigües entre les dues valls, i és el lloc de trobada entre pastors alpins i alpinistes que desitgen escalar la paret nord de l’Eiger, així com amb turistes de tot el món. En aquest lloc varem aprofitar per fer un descans i dinar.

Kleine Scheidegg
Kleine Scheidegg

Abans de marxar cap al “Wengernalpbahn”, hi ha la possibilitat d’arribar-nos fins el llac Fallbodensee, el qual està a 1 kilòmetre de Kleine Scheidegg, costa amunt, a 2100 metres sobre el nivell del mar, on també s’hi ubica el remuntador entre les estacions de Kleine Scheidegg i la glacera Eigergletscher. Gràcies a la seva ubicació ideal just als peus de l’Eiger i el Mönch aquest és un “llac mirall” fantàstic en el que es pot contemplar el reflex d’aquests bessons a la perfecció. La capella situada en la riba del llac és actualment un monument commemoratiu ubicat en la famosa ruta d’ascens a l’Eiger.

Nosaltres, producte del cansament, varem decidir no pujar-hi, però aquí queda l’explicació i la fotografia.

Llac Fallbodensee

I ara sí, segons els horaris del tren “Wengernalpbahn”, ens dirigirem a l’Estació de tren per anar a Wengen.

Com hem comentat abans, el tren surt cada mitja hora, i des de l’estació de Kleine Scheidegg surt a i 14, i a i 44min, per arribar a Wengen 25 minuts després.

El bitllet entre “Kleine Scheidegg” i “Wengen” ens costaria 32,80chf, però amb la BORP és gratuït.

Wengernalpbahn
Vistes de la Jungfrau i el Mönch des del tren

Arribats a l’estació de Wengen, podem iniciar la visita del poble, el qual té una característica significativa, que és que no hi ha cotxes amb motor, només elements elèctrics. Això ho notarem en l’aire que respirem.

Es tracta d’un poble típic de muntanya dels Alps, amb 1.300 habitants censats i moltes cases de lloguer per estiuejants, arribant a l’estiu a ésser fins a 5.000 persones, i a l’hivern, producte de l’esquí, fins a 10.000 persones.

Es diu que des de Wengen es troba la fotografia panoràmica més espectacular de la vall de Lauterbrunnen. I la varem trobar, en el mirador corresponent:

Vall de Lauterbrunnen des del Mirador de Wengen

El mirador de la Vall de Lauterbrunnen es troba als peus de l’església del poble de Wengen, no té pèrdua. Val la pena acostar-s’hi.

Església de Wengen

Si ens ve de gust, a Wengen hi ha el millor mini golf de tota la Vall. Es diu “Lauberhorn Crazy Golf Wengen”. A més, tenint la tarja BORP ens fan descompte en l’entrada, arribant a costar-nos 5,00chf pels adults i 3,00chf pels nens (sense descompte és 8,00chf pels adults, i 5,00chf pels nens). L’horari de la instal·lació és de 9:00h a 21,00h, i la ubicació és immillorable ja que està ubicat al costat de l’estació del telefèric de Männlichen.

Nosaltres no hi varem jugar, ho volíem deixar per un altre dia, perquè el dia d’avui estàvem cansats.

Minigolf

Vist el poble i realitzades les altres activitats, ens encaminarem a l’estació de tren de Wengen per arribar-nos a Lauterbrunnen. Tal com hem dit a l’inici, el tren surt cada mitja hora (el nostre baixarà de Kleine Scheidegg), i el bitllet a Lauterbrunnen des de Wengen ens costaria 6,80chf, però amb la BORP és gratuït.

Com veiem surt a i 13 i a i 43 minuts de cada hora. L’últim tren no surt fins a les 23:13h, per això cal estar tranquils i gaudir de la tornada a Lauterbrunnen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *